Publicerad: fredag, 9 november, 2018 - 11:19

Allsvenskan ska avgöras

Fotboll: På söndag gör Daniel Sjölund sin sista tävlingsmatch för IFK Norrköping när laget möter BK Häcken i Göteborg.

Ett allsvenskt guld står på spel, men IFK har det inte i egna händer. Seger är ett måste samtidigt som serieledarna AIK förlorar borta mot Kalmar FF, om ålänningen ska få fira ännu ett SM-guld.

Den allsvenska slutomgången spelas med start klockan 16.00 åländsk tid.
- Hur det än slutar tycker jag vi gjort en väldigt bra säsong. Nu är det sista resan till Göteborg och jag är otroligt stolt oavsett hur det slutar. Skulle det bli så att vi vinner guld är det bara en bonus och inget vi förväntar oss., säger Daniel Sjölund i en intervjun med svenskafans.com

Fler Sport

Ledarstaben intakt hos IFK

IFK Mariehamn har ledarstaben intakt även under 2019, det står klart efter att de med utgående kontrakt nu har förlängt.

Första medaljen för Weuro i FM

Olivia Weuro har plockat hem den första medaljen i simningens FM i kortbana i Vasa. Den kom under torsdagens finalpass i lagkappen i 4x200 m frisim och Weuros lag RaisU kom på tredje plats.

IFK fick böter, förbundet berättar inte varför

IFK Mariehamn har blivit ålagda att betala 700 euro i böter till Finlands bollförbund på grund av bristande säkerhet i den sista matchen mot KuPS som spelades i Mariehamn i slutet av oktober.

ÅU fortsätter i cupen i januari

Finlands Cup för damer har gjorts om och ska innehålla ett gruppspel som Åland United tog sig till efter seger med hela 15-0 över Tervakosken Pato i augusti.

Kojola och Mantilla lämnar IFK

Kristian Kojola berättar om sitt beslut.
Kristian Kojola avslutar sin fotbollskarriär och Philip Mantilla lämnar IFK Mariehamn, det meddelar klubben via sin Facebooksida.

Mboma är IFK:s nye anfallare

IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson och anfallaren Aristote Mboma
Anfallaren Aristote Mboma har skrivit på för IFK Mariehamn för de kommande två åren.

FK Jerv slutade på 13:e plats

Fotboll: Åländska Marc Nordqvist fick aldrig lämna bänken när FK Jerv spelade sista omgången i den näst högsta serien i Norge.

Lucas Forsström mästare i Bollhalla

Tennis: Det blev en förhandstippad final i herssingelturneringen i Bollhallamästerskapen mellan Lucas Forsström och Henrique Norbiato. Norbiato fullföljde aldrig finalen och Forsström stod därmed som segrare.

Silver till Daja och Norrköping

Fotboll: AIK är svenska mästare efter söndagens seger med 1-0 mot Kalmar. IFK Norrköping och Daniel Sjölund fick nöja sig med silver.