Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 28 juli, 2019 - 15:05

Ålands gymnaster utmärktes under alternativa öspelen

Den totala medaljskörden från de åländska gymansterna under de alternativa öspelen på Isle of Man blev två guld, tre silver och två brons. Men den kanske finaste utmärkelsen som laget fick var att de var högljudast och med bäst laganda, berättar huvudtränaren Malin Pussinen.

Under lördagens FIG-tävlingar i gymnastik hade Åland en lyckad dag i hallen. FIG innebär att det är en tävling på internationella regler där gymasneterna får visa upp de svåraste momenten de kan.

Nora Karlsson gjorde sin bästa serie under hela säsongen på bom. 11.85 blev poängen och lyckades då säkra hem guldet för Åland. Silver- och bronspengen gick till systrarna Chloe Donnelly och Tara Donnelly från Isle of Man. Tara Donnelly skulle det vara som stod i vägen för ännu ett guld åt Nora Karlsson på Matta. Nora visade upp sin dubbelvolt bakåt som är ny för säsongen och tilldelades en silvermedlaj för detta.

Stina Ekstrand tog en brons på matta på juniorsidan och värt att nämna är att Smilla Berglund också har gjort fina placeringar under veckan, då hon bland annat hamnade precis utanför pallen på matta SET.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »