Publicerad: lördag, 5 september, 2020 - 17:26Uppdaterad: lördag, 5 september, 2020 - 19:18

Åland United fortsatt överst i tabellen

Fotbollsdamerna i Åland United vann med 1-3 borta mot Ilves i den högsta divisionen.

ÅU inledde matchen urstarkt och hade en ledning med 0-2 redan efter att kvarten var spelad genom mål av både Rosa Maria Herreros Ossorio och Ode Fulutudilu. Anfallaren Fulutudilu hann med att utöka ledningen till 0-3 för Åland United innan halvleken var över.
I andra halvlek reduerade Moona Talka i Ilves efter en frispark och fastställde slutresultatet till 1-3. Vinsten innebär att Åland United fortsätter att toppa serien med 31 poäng. Tre poäng före tvåan Tips och nio poäng före trean KuPS.

Olivia Mattsson säger att laget har haft en högt mål inför säsongen och de visat att laget har guldpotential. Men nu är de noga med att ha fötterna på jorden och inte rusa för långt i förväg och tänka på guldet som börjar närma sig.

Det är fem matcher kvar att spela av serien och nästa match är mot HJK den 12 september i Helsingfors.