Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 november, 2021 - 12:30Uppdaterad: tisdag, 16 november, 2021 - 15:06
  • Daniel Norrmén kan börja UEFA Pro-utbildning först 2023. Arkivfoto.

Ahna och Jari Pyykölä tränar IFK

Daniel "Ahna" Norrmén och Jari Pyykölä blir huvudtränare för IFK Mariehamn under säsongen 2022.

Det skriver klubben i ett pressmeddelande. Daniel Norrmén tog nyligen över huvudtränarskapet men har inte möjlighet att ta tränarutbildningen ”UEFA PRO”, något man måste ha för att ensam få stå för huvudtränaransvaret. Inte förrän 2023 ordnas heller någon utbildning. Det har man nu löst genom att ta in Jari Pyykölä som har licens och är erfaren tränare. Han har bland annat tränat Jazz, KuPS, VPS och Lahti.
– Upplägget med delat huvudtränarskap har vi god erfarenhet av sedan 2016 då Peter Lundberg framgångsrikt delade huvudtränarskapet med Kari Virtanen. Profilmässigt tror vi att det här blir en bra kombination där ”Ahna” har lång erfarenhet och kontinuitet i klubben som assisterande tränare och nu tar klivet in som permanent huvudtränare i en delad tränarstab med Jari. Jari, som även talar svenska, har mycket lång erfarenhet och god kännedom om finsk fotboll, skriver Peter Mattsson, klubbdirektör.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »