Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 6 april, 2023 - 15:14Uppdaterad: torsdag, 6 april, 2023 - 15:19

Zetterman: Anser att det ligger i allas intresse att reda ut frågetecken

Stadsstyrelsens ordförande Ingrid Zetterman (Lib) anser att det ligger i allas intresse att reda ut de frågetecken som finns kring hävandet av Ida Manns avtal, vilket ledde till att hon inte fick fortsätta som stadsmiljöchef efter prövotiden.

- Det är ett ärende som rör upp många känslor och jag beklagar den ryktesspridning som finns kring detta, säger Ingrid Zetterman. 

Under gårdagens möte konstaterade Stadsstyrelsen att det har inkommit ett rättelseyrkande gällande deras beslut att häva avtalet med Ida Mann.
Rättelseyrkandet ska behandlas i skyndsam ordning, vilket innebär att frågan tas upp under nästa eller därpå kommande möte.

Stadsstyrelsen har också mottagit ett samtycke från Ida Mann om att häva sekretessen kring ärendet. Under onsdagens möte konstaterade stadsstyrelsen att deras förtroende för stadsdirektör Arne Selander är enhälligt.  
- Vi tyckte det var relevant att gå ut med det eftersom det har kommit ifrågasättanden kring beredningen av ärendet, säger Ingrid Zetterman. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »