Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 mars, 2022 - 06:06Uppdaterad: onsdag, 30 mars, 2022 - 09:58

Ytterligare en dömd för tagande av muta

Ytterligare en man har dömts för tagande av muta i näringsverksamhet. Han döms till totalt 1.295 euro i böter.

Mannen har jobbat som försäljare i en åländsk butik och har enligt tingsrättens dom gjort inköp av produkter från ett finländskt företag, närmast olika typer av rengörningsmedel och desinficeringsmedel för ett total belopp på 10.000 euro.
Han har sedan fått gåvor från företaget i form av varor, så som en surfplatta, en led-TV och en klocka.
Mannen erkänner sina gärningar i fem av sju fall, då han skickat tillbaka två av de varor han fick skickade till sin hemadress. Tingsrätten bedömer ändå att mannen gjort sig skyldig på alla åtalspunkter. Trots att han inte tagit emot de två returnerade gåvorna har han ändå godtagit dessa då gåvorna varit ihopkopplade med beställningarna och då gåvorna skickats till hans hemadress.

Förutom böter döms mannen att till staten förverka den ekonomiska fördel om 1.140 euro som brottet berett.

Förra veckan dömdes en butikschef och tillika kommunalt förtroendevald i tingsrätten för tagande av muta i näringsverksamhet. Det här är en del i en större muthärva som nyligen uppdagats.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »