Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 juni, 2023 - 06:09Uppdaterad: tisdag, 13 juni, 2023 - 06:09
  • Christian Wikström ansvarar för djurskyddsfrågor. Foto: Rasmus Karlsson

Wikström om djurhållningsförbud: “Problem också i andra nordiska länder”

Att samordna djurhållningsförbud i nordiska länder är juridiskt svårt då lagstiftningen i länderna ser olika ut, men det är ändå viktigt att myndigheterna kommunicerar, enligt Christian Wikström (Ob), som ansvarar för djurskyddsfrågor. 

–Har man fått ett djurhållningsförbud i ett nordiskt land är sannolikheten stor att man får det i ett annat, säger Wikström. 

I går publicerade SVT och Ålands Radio en granskning som visar att flera svenskar med djurförbud flyttat till Åland och att problemen med djurhållning fortsatt efter flytten. 

–Det är beklagligt att det ser ut så här men samtidigt måste man komma ihåg att det inte är en problematik som gäller bara mellan Åland och Sverige utan mellan alla nordiska länder, säger Christian Wikström (Ob). 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »