Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 februari, 2013 - 07:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Vindkraftsstöd avgörs av EU

EU-kommissionen anser nu att notifieringen av stöd till förnyelsebar energi, alltså anmälningen hos EU av ett åländskt vindkraftsstöd, är mogen för en officiell notifiering. Hittills har bara ett informellt förfarande gjorts, och om EU ska kunna godkänna att landskapsregeringen stöder åländsk vindkraft krävs ett officiellt förfarande om vindkraftsstödet. -När vi skickat in notifieringen har kommissionen två månader på sig att svara, berättar Michaela Slotte, Europarättschef vid landskapet. När det gäller frågan att Åland ska kunna ta del av rikets stödsystem för förnyelsebar energi, de så kallade inmatningstarifferna, ser mars månad ut att bli avgörande. Meningen var att frågan om vindkraftsstöd skulle ha behandlats för ett par veckor sedan av regeringen i Helsingfors i samband med aftonskolan, men det blev uppskjutet till den 13 mars.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »