Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 19 april, 2022 - 11:13Uppdaterad: tisdag, 19 april, 2022 - 12:10

Villkorligt fängelse för motstånd mot polis

En kvinna i 40-årsåldern döms av tingsrätten för två fall av våldsamt motstånd mot tjänsteman.

Kvinnan har i mars i fjol hotat två polismän med våld då de säkerhetsvisiterat henne, i samband med att hon blev omhändertagen efter att hon påträffats berusad i kallt väder.
Då polisen frågat henne om hon haft några farliga föremål på sig svarade hon att hon hade både kniv och pistol, och tänkte använda dem. Enligt kvinnan själv var detta ett sarkastiskt uttalande.
I april samma år har polisen kommit till kvinnans lägenhet efter att ha fått in en anmälan om att hon tänkte skada sig själv. Då hon försökt stänga ute patrullen ur sin lägenhet bestämde dessa sig för att ta henne till polisbilen för att undersöka om en läkare behövde tillkallas, och i ett försök att komma loss från deras grepp sparkade kvinnan tre gånger mot en av konstaplarna. En spark träffade denne i knäet, och en på smalbenet.
Kvinnan själv säger att orosanmälan grundade sig i ett missförstånd, och erkänner att hon gjort motstånd då hon inte velat följa med patrullen.
Hon döms till sex månaders villkorligt fängelse och att erlägga den konstapel hon sparkade 100 euro för sveda och värk. Domen har ännu inte vunnit laga kraft.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »