Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 mars, 2022 - 17:03Uppdaterad: onsdag, 23 mars, 2022 - 17:03
  • Kraftigt knytnävsslag orsakade käkbensbrott.

Villkorligt fängelse för kraftigt knytnävsslag

En man döms av tingsrätten till 60 dagars villkorligt fängelse för misshandel.
Mannen har i oktober 2019 hamnat i gräl med en annan man utanför ett serveringsställe i Mariehamn.

Han har tilldelat honom åtminstone ett slag med knuten näve i ansiktet, och den andra mannen har till följd av slaget fallit omkull och fått tre benbrott i käkbenet.
Till följd av detta har har skador uppstått inne i munnen, ett parti av käkbenet har lossnat och behövt fästas, och flera tänder som blivit lösa behövde fixeras.

Tingsrätten bedömer att slaget varit så kraftigt att det förelåg en risk för allvarligare hjärnskada.

Mannen har erkänt sig skyldig, men tingsrätten har också tagit i beaktande att den andra mannen provocerat honom innan misshandeln började. Han är sedan tidigare dömd till villkorligt fängelse för en misshandel som inträffade 2015, men tingsrätten anser att tillräckligt lång tid förflutit för att även det nu utdömda straffet kan vara villkorligt. Domen har ännu inte vunnit laga kraft.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »