Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 mars, 2022 - 14:46Uppdaterad: onsdag, 30 mars, 2022 - 17:05

Vill se strängare krav för kulturstöd

Kraven på föreningar som får Paf-medel bör bli strängare, det anser Anita Husell-Karlström som är ordförande för Ålands kulturdelegation som fördelar bidragen.

Detta efter vittnesmål om sexuella trakasserier och övergrepp inom Teater Alandica som är en frekvent mottagare av Paf-medel.

Alla föreningar som får bidrag ska ha en jämställdhetspolicy men den har inte varit föremål för granskning, uppger Anita Husell-Karlström.

- Det här är en brist hos oss som vi får ta på oss, säger hon.

Kulturdelegationen ska nu se över vilka krav som ska finnas på innehållet i policyerna och införa ett nytt villkor på en åtgärdsplan på hur olika situationer ska hanteras. Eventuellt kommer man också att införa ett krav på att föreningarna ska lämna in rapporter om hur jämställdhetspolicyerna uppfylls.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »