Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 18 november, 2022 - 16:11Uppdaterad: fredag, 18 november, 2022 - 17:10
  • Slutseminarium för projektet där myndigheter och inbjudna föreläsare deltog.

Vill öka myndighetssamarbete

Projektet Barnahus är en modell som används i myndighetsarbetet då barn har blivit offer för misshandels- eller sexualbrott.

Under de senaste dagarna har det varit ett slutseminarium för projektet med inbjudna föreläsare.
- Modellen har funnits på Åland sedan 2007 så det här är en vidareutveckling för att göra det ännu bättre, säger Paulina Eklund, områdeschef inom barnskyddet på Kommunernas socialtjänst, KST.

Bland annat arbetar man med att förenkla samarbetet mellan myndigheter.

- När ett barn blir utsatt för ett brott blir det automatiskt ganska många myndigheter inblandade och därför är det viktigt att den ena myndigheten vet vad den andra gör så att samarbetet går smidigt och snabbt, säger projektkoordinator Susanne Lehtinen.

De myndigheter som deltar i arbetet är Ålands polismyndighet, Åklagarämbetet på Åland, Ålands hälso-och sjukvård samt Kommunernas socialtjänst.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »