Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 maj, 2012 - 08:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Vill ha servicesedlar snabbare

Liberalerna vill skynda på införandet av servicesedlar inom vården och omsorgen. I regeringsprogrammet aviseras en ny lag om servicesedlar inom socialservicen, men liberale lagtingsledamoten Gunnar Jansson har trots det lämnat in en motion i frågan och liberalernas representant i social- och miljöutskottet, Torsten Sundblom, har reserverat sig mot utskottets betänkande om en ny lag om privat social service. Utskottet förkastar Gunnar Janssons motion just med hänvisning till regeringsprogrammet, att en sådan lag är på kommande. Torsten Sundblom vill att lagtinget ger landskapsregeringen i uppdrag att genast påbörja lagstiftningsarbetet om servicesedlar. Åländska patienter och klienter har mycket att vinna på att systemet införs, menar han. Frågan kommer till debatt i lagtinget under den här veckan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »