Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 oktober, 2011 - 07:15Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Vill ha bevis för att<br>fiskrens är miljövänligt

Stadsbussen i Mariehamn vill köra alla sina bussar på fiskrens. Men Tekniska verken vill först ha papper på att bränslet verkligen är så miljövänligt som man säger. Stadens tekniska chef Kaj Söderlund menar att man behöver granska utsläppshalterna innan man ens kan förlänga kontraktet för den buss som kör med fiskdiesel i dagsläget. Stadsbussens VD Ulf Grüssner förstår att Tekniska verken vill se konkreta siffror. Men han menar samtidigt att kostnaderna för att testa utsläppshalter är väldigt dyra och att det är svårt att lösa den ekonomiska frågan. Problemet är enligt Grüssner att det inte finns någon sådan testanläggning i Finland utan att man då måste göra utsläppsproverna i Sverige. Och det kostar flera hundra tusen kronor. Kaj Söderlund säger att man väntar in besked från Stadsbussen i Mariehamn nu i dagarna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »