Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 februari, 2012 - 14:32Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

"Videokonferenser i skärgården<br>är ett måste"

Förtroendevalda i skärgården reser flera timmar till möten när de istället skulle kunna använda sig av videokonferenser på internet. -Möjligheten till det har funnits i tio å,r men ändå har ingenting hänt, säger Mia Hanström som är skärgårdspolitiker och verksamhetsledare för ABF Åland. Hon är kritisk mot att det tar så lång tid att få igång systemen för videokonferenser i skärgårdskommunerna. ABF Åland gör det nu möjligt för sina kursdeltagare att använda sig av virtuella möteslokaler under våren. På Åland har det ännu inte utretts om man måste ändra lagen om mötesnärvaro för att kunna använda sig av videokonferenser. Mia Hanström är därför kritisk till landskapsregeringens långsamma behandling av skärgårdskommunernas kommunikationsproblem av det här slaget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »