Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 februari, 2012 - 14:37Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Videokonferens kan kräva lagändring

- Jag ser inga lagliga hinder för förtroendevalda att delta i möten via internet.Det säger kansliminister Gun-Mari Lindholm om Mia Hanströms kritik över att det ännu inte är möjligt att använda videokonferenser i skärgården.Landskapsregeringen har själv problem med att mycket tid går åt för resor till möten. Därför är det extra angeläget att den moderna mötestekniken tas i bruk och nu har landskapsregeringen gett lagberedningen i uppdrag att ändå undersöka om en lagändring krävs för att förtroendevalda som deltar i möten via videokonferenser, ska kunna räknas som röstberättigade.Men det är kommunerna själva som ska finansiera utrustningen som behövs och därför vill Gun-Mari Lindholm att man inom kommunerna diskuterar frågan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »