Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 mars, 2022 - 06:20Uppdaterad: onsdag, 30 mars, 2022 - 06:20
  • En hemmagjord skylt har satts upp vid manifestationsplatsen.

”Vi har döpt det till Ukrainaplatsen”

Fredsmanifestationerna mot kriget i Ukraina som hålls utanför det ryska konsulatet samlar dagligen ett tjugotal personer.

Kiki Alberius-Forsman är en av initiativtagarna till manifestationen och hon berättar att det hittills inte kommit någon respons från det ryska konsulatet.
- Nej, ingenting. På framsidan syns inget till men vi har sett att det rört sig personer på baksidan. Det som mest sticker i ögonen på oss är den ryska flaggan som vajar i toppen på flaggstången varje dag. Det är bland det första turisterna får se när de kommer till Åland, säger hon.

Under fredsmanifestationerna tänds det ljus och man sjunger sånger.
- Sedan har vi på privat initiativ döpt den här platsen till Ukrainaplatsen vilket vi visar med en hemmagjord skylt, säger Kiki Alberius-Forsman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »