• Mercedes Urbano-Winquist. Arkivfoto: Nina Smeds.
Mercedes Urbano-Winquist intervjuas av Lukas Jacobson:
En längre intervju med Mercedes Urbano-Winquist.
Publicerad: onsdag, 18 juli, 2018 - 09:32, uppdaterad: onsdag, 18 juli, 2018 - 14:39

Värmen stoppar chokladtillverkning

Mercedes Chokolaterie är tvungna att ta ett tillfälligt avbrott i produktionen på grund av värmen. ”Vi beklagar men chokladen smälter” skriver de på en lapp utanför chokolateriet.

Det är runt 32 grader varmt i byggnaden där de tillverkar chokladen så det går inte att producera någonting. Det är oklart när Mercedes Urbano-Winquist kan öppna igen. Det behöver vara några dagar med 22-24 grader i rad så att temperaturen i byggnaden sjunker.

Flera andra verksamheter påverkas också av värmen. På Föglö meddelar Restaurang Seagram att man tar en paus med sitt stora fiskbord eftersom man inte kan garantera att fiskbordet hålls kallt och man vill inte riskera att någon blir sjuk. Man serverar istället ett medium fiskbord under lunchen på vardagar. Glassbilen har också haft problem. I förrgår skrev föraren till facebookgruppen Föglöbor att han drabbats av värmeslag efter att ha kört utan AC och därför kunde han inte köra i går.

Fler Nyheter

Air Leap certifierat för avtalsenliga plan

Air Leap har nu fått ett så kallat AOC-certifikat vilket innebär att de klassas som ett europeiskt flygbolag och kan börja flyga med större plan på linjer till Mariehamn.

Stort intresse för Godby vägstation

Intresset för Godby vägstation är mycket stort. Landskapet har bjudit ut stationen till försäljning via mäklare och när öppen visning hölls på torsdagen blev det rusning.

Tio sägs upp från Viking Line

Jan Hanses om resultatet av samarbetsförhandlingarna:
Viking Line säger upp tio personer. Det blev resultatet av samarbetsförhandlingarna som rederiet genomfört.

Åtalades för frihetsberövande och misshandel

En man åtalades idag för misshandel, hemfridsbrott och frihetsberövande.

"Åland måste söka internationell hjälp"

Gun-Mari Lindholm om EU-parlamentsplatsen:
-Jag tycker det är bedrövligt rent ut sagt. Finska politiker måste nu berätta hur de tänker upprätthålla de internationella förpliktelser de åtagit sig i samband med självstyrelsen, säger lagtingets talman Gun-Mari Lindholm (MSÅ).

Hans Mattsson Ab bygger samlingshuset

Det blir byggnadsfirma Hans Mattsson Ab som bygger ett nytt samlingshus i Jomala Prästgården by.

Boende upplever Önningebyvägen som osäker

En kvinna skriver till landskapsregeringen gällande trafiksituationen längs Önningebyvägen i Jomala. Enligt kvinnan har trafiken ökat rejält längs vägen de senaste åren, och hon menar att många bryter mot hastighetsbegränsningen på 50 kilometer i timmen. Kvinnan tycker att vägen borde breddas för att göra bättre rum åt fotgängare och cyklister.

Ny församlingspastor i Hammarland

Domkapitlet i Borgå stift har förordnat Markus Kallatsa till församlingspastor i Hammarlands församling från den 1 december i år till och med den sista november nästa år. Nu är Kallatsa församlingspastor i Tervola församling i Lappland.

EU-beskedet stor besvikelse för Löfström

Riksdagsledamot Mats Löfström intervjuas av Nina Smeds
- Det är ”game over” för den här gången, säger den åländska riksdagsledamoten Mats Löfström om gårdagens besked att Åland inte får Finlands nya EU-parlamentsplats. - Det är en jättestor besvikelse även om vi vetat att vägen aldrig varit spikrak. Men nu när vi står inför faktum känns det tomt, säger han.