• Mercedes Urbano-Winquist. Arkivfoto: Nina Smeds.
Mercedes Urbano-Winquist intervjuas av Lukas Jacobson:
En längre intervju med Mercedes Urbano-Winquist.
Publicerad: onsdag, 18 juli, 2018 - 09:32, uppdaterad: onsdag, 18 juli, 2018 - 14:39

Värmen stoppar chokladtillverkning

Mercedes Chokolaterie är tvungna att ta ett tillfälligt avbrott i produktionen på grund av värmen. ”Vi beklagar men chokladen smälter” skriver de på en lapp utanför chokolateriet.

Det är runt 32 grader varmt i byggnaden där de tillverkar chokladen så det går inte att producera någonting. Det är oklart när Mercedes Urbano-Winquist kan öppna igen. Det behöver vara några dagar med 22-24 grader i rad så att temperaturen i byggnaden sjunker.

Flera andra verksamheter påverkas också av värmen. På Föglö meddelar Restaurang Seagram att man tar en paus med sitt stora fiskbord eftersom man inte kan garantera att fiskbordet hålls kallt och man vill inte riskera att någon blir sjuk. Man serverar istället ett medium fiskbord under lunchen på vardagar. Glassbilen har också haft problem. I förrgår skrev föraren till facebookgruppen Föglöbor att han drabbats av värmeslag efter att ha kört utan AC och därför kunde han inte köra i går.

Fler Nyheter

Döms för olaga hot

Tingsrätten har dömt en man till fem månaders fängelse för olaga hot och våldsamt motstånd mot tjänsteman.

Elevers resvanor utreds

Nu utreder Mariehamns stad elevernas resvanor till skolan.

Inflyttning gav tillskott bland yngre

Under 2017 ökade Ålands befolkning med 275 personer och var vid det årets slut 29.489 personer, det visar statistiken från Ålands statistik- och utredningsbyrå, Åsub.

Ovanligt stort budgetunderskott för Sottunga

Björn Rönnlöf intervjuas av Tomas Tornefjell
Sottunga kommunstyrelses budgetförslag för 2019 visar ett underskott på närmare 130.000 euro. -Det ovanligt stora underskottet beror på att kommunens landskapsandelar har minskat med över 40 procent, vilket fulltständigt slår hål på vår ekonomi. Det säger kommunstyrelsens ordförande Björn Rönnlöf.

Delgeneralplan för Bomarsund-Prästö ställs ut

Ett förslag till ändring av delgeneralplan för Bomarsund-Prästö ställs nu ut till och med den 25 januari 2019.

Toivonen polisanmäler 11 personer

Stephan Toivonen, Åländsk demokrati, har i dag polisanmält 11 personer för falsk angivelse med yrkan på straff och ett skadestånd på 40.000 euro.

Läget lugnt för Haraldsbyfabrikens framtid

Fabrikschef Christer Söderström intervjuas av Martina Eriksson
-Vi behöver inte längre gå runt och fundera på om vi ska läggas ner, idag anses vi som en duktig del av Orkla. Det säger Christer Söderström som är fabrikschef för chipsfabriken i Haraldsby.

Tillägg för omsorg i Lumparland

Kommunfullmäktige i Lumparland har nu godkänt ett tilläggsanslag på drygt 53.000 euro som socialnämnden hade äskat om.

Svar om övergödda träsket Träsk

Utbyggnaden av avloppsledningsnätet i Sund är ett sätt att förbättra situationen i det övergödda träsket Träsk. Det framgår av kommunstyrelsens svar på en skrivelse där kommunen uppmanas engagera sig i ärendet.