Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 juli, 2018 - 09:32Uppdaterad: onsdag, 18 juli, 2018 - 14:39
  • Mercedes Urbano-Winquist. Arkivfoto: Nina Smeds.

Värmen stoppar chokladtillverkning

Mercedes Chokolaterie är tvungna att ta ett tillfälligt avbrott i produktionen på grund av värmen. ”Vi beklagar men chokladen smälter” skriver de på en lapp utanför chokolateriet.

Det är runt 32 grader varmt i byggnaden där de tillverkar chokladen så det går inte att producera någonting. Det är oklart när Mercedes Urbano-Winquist kan öppna igen. Det behöver vara några dagar med 22-24 grader i rad så att temperaturen i byggnaden sjunker.

Flera andra verksamheter påverkas också av värmen. På Föglö meddelar Restaurang Seagram att man tar en paus med sitt stora fiskbord eftersom man inte kan garantera att fiskbordet hålls kallt och man vill inte riskera att någon blir sjuk. Man serverar istället ett medium fiskbord under lunchen på vardagar. Glassbilen har också haft problem. I förrgår skrev föraren till facebookgruppen Föglöbor att han drabbats av värmeslag efter att ha kört utan AC och därför kunde han inte köra i går.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »