• Mercedes Urbano-Winquist. Arkivfoto: Nina Smeds.
Mercedes Urbano-Winquist intervjuas av Lukas Jacobson:
En längre intervju med Mercedes Urbano-Winquist.
Publicerad: onsdag, 18 juli, 2018 - 09:32, uppdaterad: onsdag, 18 juli, 2018 - 14:39

Värmen stoppar chokladtillverkning

Mercedes Chokolaterie är tvungna att ta ett tillfälligt avbrott i produktionen på grund av värmen. ”Vi beklagar men chokladen smälter” skriver de på en lapp utanför chokolateriet.

Det är runt 32 grader varmt i byggnaden där de tillverkar chokladen så det går inte att producera någonting. Det är oklart när Mercedes Urbano-Winquist kan öppna igen. Det behöver vara några dagar med 22-24 grader i rad så att temperaturen i byggnaden sjunker.

Flera andra verksamheter påverkas också av värmen. På Föglö meddelar Restaurang Seagram att man tar en paus med sitt stora fiskbord eftersom man inte kan garantera att fiskbordet hålls kallt och man vill inte riskera att någon blir sjuk. Man serverar istället ett medium fiskbord under lunchen på vardagar. Glassbilen har också haft problem. I förrgår skrev föraren till facebookgruppen Föglöbor att han drabbats av värmeslag efter att ha kört utan AC och därför kunde han inte köra i går.

Fler Nyheter

Video: Se hela pridetåget

Idag avslutas Åland pride med sedvanlig parad från västra hamnen till torget. Här kan du se hela tåget och höra en intervju med Regnbågsfyrens...

Trygghet ur ett nordiskt perspektiv

Elisabeth Rusdal och Andrea Hasselblatt intervjuas
Katastrofberedskap kom på tapeten när de nordiska kvinnoförbunden träffades på Åland för sin sommarkonferens.

ÅHS satsar på magnetundersökning

ÅHS satsar på magnetundersökning
-Det är en milstolpe för Ålands hälso- och sjukvård. Det säger styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson om den magnetresonanstomograf, MRT, som ÅHS har investerat i till sin röntgenklinik.

Naturliga orsaker bakom Torpfjärdens torrläggning

Det låga vattennivåerna i Torpfjärden i Jomala har inte orsakats av vägarbetena och installationen av den nya vägtrumman som ersatt den gamla. Den...

Dömd för hotfulla meddelanden

En 27-årig man har av tingsrätten dömts till 120 euro i dagsböter för olaga hot.

Trygg vardag tema för kvinnokonferens

Trygg vardag är temat för Nordens Kvinnoförbund, NKF, som i dag och i morgon samlas till konferens på Åland.

Stabilt resultat för Andelsbanken

Andelsbanken för Åland redovisar en rörelsevinst på drygt 2,9 miljoner euro för årets sex första månader. Resultatet är på samma nivå som för motsvarande period i fjol.

Böter för narkotikabrott och rattfylla

Böter och körförbud blev följderna för en 48-årig man som tingsrätten dömde för narkotikabrott, rattfylleri och fordonsskatteförseelse.

Företag stryks ur handelsregistret

12.000 företag och bostadsaktiebolag riskerar att bli strukna ur handelsregistret om de inte meddelar att det fortfarande har verksamhet. Det skriver Patent- och registerstyrelsen i ett pressmeddelande.