Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 november, 2023 - 14:26Uppdaterad: tisdag, 14 november, 2023 - 17:27

Varken liberaler eller socialdemokrater ivrar för Prästösundsbro

Liberalerna vill hellre se en omorganisering av skärgårdstrafiken än stora infrastruktursatsningar de kommande fyra åren.

I partiets gruppanförande i budgetdebatten i dag, tisdag, adresserade Simon Påvals behovet av ett trafikverk för upphandlingar, färjor i trafik som klarar framtidens miljö- och beläggningskrav, men att han inte tror det finns utrymme för stora infrastruktursatsningar de kommande fyra åren. 
I socialdemokraternas gruppanförande slog Camilla Gunell vakt om Ålands behov av att stå redo för alla former av yttre hot med en fortsatt stark självförsörjningsgrad, i kombination med en fortsatt stark välfärdsmodell. Hon var tydlig med att socialdemokraterna kommer lägga krutet på regeringsprogrammet och omställningsbudgeten, men inte heller hon ser en bro över Prästösund som något högprioriterat.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »