Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 oktober, 2011 - 16:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Varför gavs lantrådsposten bort?<br>Det vill centermedlemmarna veta

Centern vill tydligen inte ta det politiska ansvaret fullt ut nu när det sinar i landskapets kassa och ger därför bort lantrådsposten. Det handlar om taktik. Det tror Alfons Henriksson i Geta. Han är medlem i centerns centralstyrelse som möts i kväll för att ta ställning till resultatet i regeringsförhandlingarna så här långt. Men han säger också att man måste respektera valresultatet och det faktum att socialdemokraternas Camilla Gunell, nu regeringssonderare, fick överlägset mest med röster. -Det kan man inte säga något negativt om, och jag litar på Roger Nordlund som vår förhandlare, han har erfarenhet, säger Alfons Henriksson till Ålands Radio. Han tror att den knepiga frågan blir att sy ihop regeringsprogrammet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »