Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 december, 2020 - 11:26Uppdaterad: torsdag, 3 december, 2020 - 13:05
  • Genrebild. Foto: Johannes Jansson.

Vårdpersonal vaccineras efter årsskiftet

Regeringen i Helsingfors godkände i går coronavaccinstrategin för landet. Alla finländare som vill och kan erbjuds en gratis vaccination när doser finns tillgängliga.

Just nu förhandlas om försäljningstillstånd inom EU och de bör vara avslutade den 29 december. Efter det tror Taneli Puumalainen, överläkare vid THL, att det går fort.
- Målet är att vi före årsskiftet har europeiska läkemedelsverkets positiva beslut och efter årsskiftet börjar vi vaccinera vårdpersonalen, sa han vid en presskonferens i dag.
I januari och februari väntas vaccineringen nå äldre och personer i riskgrupper och efter det vaccineras resten av befolkningen. I slutet på nästa år ska alla ha fått vaccinet. Det är dock oklart om barn alls vaccineras, ännu finns för få forskningsresultat på området.
- Nästa år kommer vi helt säkert att gå mot ett mer normalt år än under vintern, sa Taneli Puumalainen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »