Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 januari, 2017 - 16:18Uppdaterad: onsdag, 4 januari, 2017 - 16:21
  • Företagare i Vårdö vill räknas som skärgårdsbor i skärgårdstrafiken. Foto: Owe Sjöblom.

Vårdöföretagare kräver nytt beslut om Hummelvik

Beslutet som gjorde Hummelvik färjehamn i Vårdö till ändhamn och därmed innebar att vårdöborna inte längre räknas som skärgårdsbor i skärgårdstrafiken, måste rivas upp omedelbart.

Det kräver vårdöföretagare som i dag uppvaktade infrastrukturminister Mika Nordberg, moderat, och näringsminister Camilla Gunell, socialdemokrat.

- Beslutet påverkar turistföretagen i kommunen genom att det undantag som möjliggjort rätt att boka genomfart för de turister som bokat övernattning på turistanläggning i skärgården tas bort, skriver företagarna.

Företagarna är också kritiska till det sätt som beslutet togs, utan beredning och remissrunda och under sken av att det bara var ett beslut om justering av en biljettaxa.

Något löfte från ministrarna fick inte företagna i dag, enligt Olof Salmi, vid Sandösunds resort och camping.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »