Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 mars, 2022 - 20:27Uppdaterad: torsdag, 31 mars, 2022 - 09:21

Vapen var en soft air gun

Polisen har inlett en förundersökning med anledning av att en person setts göra en mantelrörelse med ett handeldvapen på allmän plats i Mariehamn.

Polisen kunde under tisdagskvällen lokalisera den misstänkte och utförde en husrannsakan i dennes bostad. I samband med husrannsakan påträffades en soft air gun, men även skarpa patroner. Det skriver polisen på sin hemsida.

Innehavet av skarpa patroner, som personen inte hade rätt att inneha, innebär att denne fortsättningsvis är misstänkt för skjutvapenbrott. Vad beträffar vapnet som visade sig vara ett soft air gun gäller misstanken ordningsförseelse.

Polisen önskar uppmärksamma allmänheten på att soft air gun-vapen är identiska med motsvarande riktiga vapen och det i princip omöjligt för allmänheten och  polisen att på avstånd se skillnad på om vapnet är riktigt eller av typen soft air gun.

 Polisen har beslagtagit vapnet som kommer att förstöras.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »