Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 13 januari, 2012 - 11:51Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Vägsand sent ute i morse

Det var på en uttrycklig begäran från en oljebilschaufför som trafikavdelningen ryckte ut och sandade landsväg 3 i morse. Vägunderhållschef Björn Ekblom vid landskapsregeringen tycker inte att det i övrigt var motiverat med halkbekämpning. -Med en oljebil kan det hända farligare saker om den kör av vägen än en vanlig bil. Vi tyckte i natt inte att det var så farligt halt. Det blev halka först när morgontrafiken kommit igång och packat till den lilla snö som kommit, säger Björn Ekblom. Sandbilen var ute på Lemlandsvägen först strax före klockan åtta då den mesta av morgontrafiken redan var över. När gårdagens regn frös på vägbanorna i går eftermiddag och kväll sandades också vägarna, men den sanden försvann fort och miste helt sin effekt när snön kom i natt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »