Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 19 mars, 2013 - 06:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Vägprojekt för 8,2 miljoner euro

En fortsättning av ombyggnaden av landsväg 2 i Bomarsund och landsväg 40 mellan Näfsby och Boda i Hammarland är de största vägsatsningarna som landskapsregeringen gör i år. Vägprogrammet som kostar totalt drygt 8,2 miljoner euro godkändes nyligen av landskapsregeringen. Landsväg 2 i Bomarsund byggs klar till sommaren och sedan ska det göras en vägplan för fortsättningen från Bomarsunds gård till bron, och projekteringen för sträckan över Prästö ska påbörjas. Den fortsatta ombyggnaden av landsväg 40 bjuds ut till hösten, och rondellen vid korsningen till Solberget och Kalmarnäs i Jomala ska byggas så fort besväret mot vägplanen avgjorts. Ett stort vägprojekt i skärgården är ombyggnaden av landsvägen på Sottunga som ska bli klar till sommaren. Två miljoner euro satsas på asfalteringar och 1,2 miljoner på ombyggnader av glesbygdsvägar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »