Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 8 juni, 2011 - 07:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Vad kostar champagnen landskapet?<br>Debatt i lagtinget

-Vad har regeringen satsat och vad har man fått in? Det undrade socialdemokraten Barbro Sundback när lagtinget i går avslutade debatten om tilläggsbudgeten. Socialdemokraterna ville stryka 43.000 euro som reserverats för att projektanställa någon som ska jobba vidare med att kommersialisera champagnefyndet. Sundback tyckte ändå att det hade varit en gastkramande och spännande auktion, men hon påpekade att det var få som gav bud trots att det blev världens dyraste champagne. Vicelantrådet Britt Lundberg bekräftade att 213.000 euro hittills budgeterats för champangefyndet, men att det ännu inte finns något överskott att fördela. -Det är självklart att det är stora utgifter inledningsvis, sa Britt Lundberg som räknar med inkomster för såväl det åländska samhället som näringslivet på lång sikt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »