Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 8 augusti, 2012 - 06:58Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Utredningen mot krögarparet<br>klar om två månader

Förundersökningen mot krögarparet som misstänks för människohandel och ockerliknande diskriminering i arbetslivet beräknas vara klar om cirka två månader. Det som tar tid att färdigställa är översättningarna av de förhör som gjorts på thailändska. Det beskedet fick landskapsåklagaren Roger Eriksson av Centralkriminalpolisen i förra veckan. Krögarparet greps i slutet av maj och häktades i början av juni och det är nio anställda som ska ha utnyttjats av arbetsgivaren. Roger Eriksson tror att paret kommer att vara på fri fot så länge utredningen pågår och att parets tillgångar kommer fortsätta att hållas frysta. - Det är inte landskapsåklagarämbetets bord utan Centralkriminalpolisens. Om de har beslutat att frysa tillgångarna finns det säkert en bra anledning till det, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »