Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 november, 2022 - 06:12
  • Landskapet hade flera synpunkter på detaljplanen runt Smakbyn. Arkivbild.

Utredningar om detaljplanen för Smakbyn

Landskapsregeringens utlåtande angående ändringarna i detaljplanen för nybyggnationerna på Smakbyns område i Sund diskuterades i måndags på kommunstyrelsens möte.

Enligt kommundirektör i Sund, Andreas Johansson, har man tagit landskapsregeringens synpunkter i beaktande när man gjort ändringarna i det nya förslaget. Ett krav om en arkeologisk inventering före byggnationen har lagts till i detaljplanen i och med att kulturbyrån efterfrågade en utredning kring områdets landskapsmässiga- och kulturhistoriska värden. Därtill är det tillagt att utrymmesbehovet för gång och cykel-vägen ska granskas ifall den har ändrats och ett krav på 20 meters avstånd från landsvägens mitt skrivs till planbestämmelserna, enligt Vägnätsbyråns begäran. Man har även gjort en miljöbedömning till följd av Miljöbyråns synpunkter.

- Planen medför ingen betydande miljöpåverkan eftersom det är hotell- och restaurangverksamhet som ska bedrivas på området, säger kommundirektör Andreas Johansson.

Kommunfullmäktige behandlar förslaget nästa tisdag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »