Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 april, 2012 - 13:51Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Uteblivit från rättegång i tre år

I tre år har Ålands tingsrätt försökt behandla ett ärende om grov förskingring som skedde redan år 2004, men den åtalade har inte dykt upp. Det handlar om en misstänkt förskingring av drygt 70 000 euro där den åtalade 70-årige mannens bolag agerat mellanhand när pengar skulle krediteras till företaget Crosskey. I stället för att skicka pengarna vidare till Crosskey använde den åtalade mannen slut på dem i sitt bolag. Efter tre års försök till åtal var det idag dags för ett nytt försök. Men inte heller idag var den svarande på plats och han hade enligt domaren Pia Jakobsson tvivelaktiga orsaker till förhindret. Därför beslöt tingsrätten idag att den åtalade mannen ska tvångshämtas av polis till nästa rättegångsdatum som är satt till den 6 juni i år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »