Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 oktober, 2024 - 10:26
  • Ungdomslotsarna Emma Militis och Janette Ekström. Foto: Amira Boughdiri

Ungdomslotsarna vill att arbetsgivarna ska behandla nya på arbetsmarknaden bättre

Många ungdomar får aldrig någon återkoppling från arbetsgivare när de sökt jobb eller praktikplats. Det här vill ungdomslotsarna vid Boost att förbättras. 

Årets mentalhälsovecka, som pågår den här veckan, har temat psykisk hälsa på arbetsplatsen och på det temat vill Ungdomshuset Boost uppmärksamma hur arbetsgivarna behandlar unga personer som söker sina första praktik- eller arbetsplatser. 

– Många av våra unga har upplevelsen att de inte får någon återkoppling och det gör att de inte vet vad orsaken var att det inte fick jobbet eller vad de behöver förbättra i sitt cv, säger ungdomslotsen Janette Ekström

Ett annat problem är att unga i vissa fall inte får skriftliga kontrakt och det är något ungdomslotsarna påminner om är en rättighet som en arbetstagare har.  

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »