Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 6 mars, 2012 - 11:28Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Utdelning av Leaderpengar

Snäckö och Hagaby fiskelag har fått 10.560 euro i bidrag från EU:s och landskapets Leaderprogram för fiskeprojekt. Detta för att muddra vid Björkholm och Andersö för att få ett bättre vattenflöde och därmed underlätta fiskevandring. Kökars hembygdsförening får 28.350 euro för att bygga ett fiskehus på Kökar. Lika mycket, alltså 28.350 euro, får föreningen för att uppgradera Kökar museum. Däremot får föreningen Företagsam skärgård och Kökar kommun avslag på sin begäran om bidrag för en gemensam marknadsföring av skärgård. Avslaget motiveras med att projektet inte är nytt, och att innehållet i projektet är för vagt. Ett projekt med Mariehamns lawn-tennis klubb som huvudansvarig får 10.520 euro i Leaderpengar för att utveckla tennisen på Åland, detta under mottot "Tennis Åland runt och året runt".

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »