Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 november, 2011 - 15:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Upprörd debatt om Nordea<br>kan skada ålandskontoret

Just nu pågår på många håll en upprörd debatt om Nordea som hamnat i blåsväder på sistone. Dels i och med planerade nedskärningar trots att banken går med vinst och dels bankens köp av lyxlägenhet till sin VD. Nordea på Åland har inte ännu märkt av att någon kund skulle vilja byta bank, till följd av den storm Nordeas styrelseordförande Björn Wahlroos uttalanden förorsakat i främst Sverige. Wahlroos sade bland annat i svensk media att "människor behöver faktiskt bo" som försvar till att banken köpte en lyxlägenhet till VD:n Christian Clausen och att han gärna skulle höja VD:ns lön så att han kunde köpa fler bostäder.-Jag förstår att sådant här sticker i ögonen på folk och detta kan säkert skada oss, säger kontorschef Jan-Erik Rask på Nordea.Han tror ändå att Nordeas åländska kunder kan skilja på det som sker i koncernledningen och det lokala Nordea-kontoret.-Våra kunder är vana vid den lokala servicen och vet vad den betyder, säger Jan-Erik Rask.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »