Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 augusti, 2020 - 15:24Uppdaterad: onsdag, 12 augusti, 2020 - 11:13

Upphandling av slamtömning oroar

- Många av våra kunder är kritiska till att slamtömningen ska upphandlas av MISE. Det säger Bjarne Jansson som driver Avloppsexperten Åland Ab.

Enligt honom är kunderna rädda för att servicen ska bli sämre och att kostnaderna ska öka. Bjarne Jansson delar kundernas rädsla och tycker också att det känns otryggt för hans förteg att slamtömningen ska upphandlas av MISE.

-Vi har investerat i bilar och har byggt upp ett bra system under våra 18 år i branschen, säger Bjarne Jansson.

Stefan Karlsson på Åkeri Söderström & Karlsson Ab förstår inte vitsen med att ändra på ett fungerande system. Han är också kritisk till att MISE krävt att få ta del av företagets kundregister.

-Det handlar om våra affärshemligheter, men tydligen har de laglig rätt att få våra register. Det säger Stefan Karlsson.

Att MISE ska upphandla slamtömningen hör ihop med den nya avfallslagen som innebär att kommunerna ska ansvara för slamtömning från hushållen.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »