Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 augusti, 2012 - 07:18Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Ungdomslotsen flyttar till Katapult

Sedan första augusti huserar Ungdomslotsarna på Fabriksgatan i Mariehamn, i samma hus som Katapult. Ungdomslotsarna startade 2008 som ett tidsbegränsat projekt och drevs fram till juli i år i Emmaus regi med stöd av EU och landskapsregeringen. När det tidsbegränsade projektet tog slut beslöt takorganisationen Ung resurs, som driver Katapult, att ta över verksamheten. Göte Winé är verksamhetsledare för Ung resurs, och enligt honom var det ett naturligt steg att samla verksamheterna under samma huvudman. -Vi söker upp samma ungdomar egentligen och då gäller det att vi kan samarbeta. Det här var ett sätt att underlätta vårt arbete, säger Göte Winé. Ungdomslotsarna jobbar i nära kontakt med skolorna för att bland annat fånga upp och handleda ungdomar som hoppat av, eller funderar på att hoppa av sina studier. Katapult driver daglig verksamhet för arbetslösa ungdomar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »