Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 november, 2011 - 15:00Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Unga vill höja rösten i ungdomsråd

Så fort som den nya landskapsregeringen är klar planeras ett stormöte där ett nytt åländskt ungdomsråd skall bildas. Det har saknats ett ungdomsråd på Åland sedan 2006, men nu står vi i startgroparna för en nystart, säger vikarierande ungdomskonsulent Riikka Åström. Hon och ett flertal ungdomspolitiker har under en längre tid förberett arbetet. Ungdomsrådet blir opolitiskt med 30 medlemmar som kommer att väljas under stormötet. Ungdomsrådet väljer i sin tur en styrelse på sex medlemmar som på sätt och viss är ungdomarnas svar på landskapsregeringen, medan rådet motsvarar lagtinget. Det är tänkt att hela Åland skall vara representerat i ungdomsrådet och åldern på medlemmarna kan variera mellan 13 och 25 år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »