Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 december, 2020 - 06:24Uppdaterad: onsdag, 2 december, 2020 - 09:46

Unga män döms till fängelse för flertal brott

Sex unga män döms för sammanlagt 20 olika brott, bland annat flera stölder, penningtvätt och grovt narkotikabrott.

Stölderna har ägt rum på en veterinärklinik, stall och apotek. Stöldgodset bestod av narkotikaklassade läkemedel som också delvis sålts vidare. Åtminstone tre av dessa narkotikaklassade läkemedel klassas som synnerligen farliga.

Vissa av brotten är sammankopplade till bilfärderna till stöldplatserna – rattfylleri, olovlig körning och medhjälp till stöld.

Den man som Ålands tingsrätt dömer till det längsta fängelsestraffet är en 21-åring som får fängelse i två år och två månader för sammanlagt elva brott. För honom, liksom för den 19-åring som döms till fängelse i ett och ett halvt år, var tidigare brottslighet en skärpningsgrund.

En 27-åring, en 25-åring och en 20-åring döms till villkorliga fängelsestraff och en 18-åring får 70 dagsböter på sammanlagt 420 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »