Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 november, 2012 - 08:46Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Tvist om SVT på Åland

-Ålcom är Nordens största pirat-tv-bolag just nu. Den anklagelsen riktar distributionschef Per Björkman på Sveriges Television, SVT, mot det åländska företaget. Enligt uppgifter i Ålandstidningen i dag anser Björkman att de avtal som gett Ålcom rätt att vidareutsända SVT:s kanaler upphörde att gälla för en månad sedan. Det förnekar däremot Ålcoms affärsutvecklare Hans Holsmtröm som anser att tvisten egentligen handlar om att upphovsrättsorganisationer vill stoppa den så kallade re-tv:n, alltså möjligheterna att lagra tv-program så att de kan ses flera gånger. Efter Ålandstidningens avslöjande kallade infrastrukturminister Veronica Thörnroos i går in representanter för Ålcom till ett möte för att diskutera situationen. -Om SVT känner att det brister i övervakningen bör man ta kontakt med landskapsregeringen eller Ålands Radio och TV, säger Veronica Thörnroos till tidningen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »