Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 30 augusti, 2022 - 06:09Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2022 - 07:48

Tvist om avbrutet byggprojekt

I slutet på förra veckan hölls en rättegång i Ålands tingsrätt mellan Ålands bostadsrättsförening och en medlem i föreningen.

Bakgrunden är att Ålands bostadsrättsförening år 2020 la ner byggprojektet Storseglet, ett lägenhetshus med fyra våningar som var tänkt att byggas i Horelliområdet i Mariehamn. I föreningens bokslut för verksamhetsåret 2020 tas kostnaden om 211.000 euro för det avbrutna projektet upp som driftskostnad för befintliga bostäder.

En medlem i föreningen anser att kostnaden istället borde ha bokförts som en investering över många år så att kostnaden inte skulle belasta vederlaget som de av föreningens medlemmar som är bostadsrättshavare betalar.

Medlemmen lämnade förra året in en skrivelse om detta till föreningens styrelse. Då styrelsen aldrig svarade på skrivelsen lämnade medlemmen istället in en stämningsansökan till Ålands tingsrätt som nu ska avgöra frågan om hur kostnaden för det avbrutna byggprojektet borde ha avgjorts. Dom kommer 21 september.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »