Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 februari, 2024 - 11:37Uppdaterad: onsdag, 14 februari, 2024 - 12:46

Tvist mellan hotellentreprenör och elfirma slutade i förlikning

Ett rättsfall där en elfirma av Ålands tingsrätt 2022 dömts att betala drygt 40 000 euro i skadestånd till en hotellentreprenör har slutat i förlikning.  

I stämningsansökan ansåg hotellentreprenören bland annat att elfirman, som anställts för renoveringsarbete, agerat vårdslöst och att omfattande fel uppkommit som följd. Man menade också att arbetet inte färdigställts. Elfirman ville å sin sida att hotellentreprenören skulle betala räkningar som lämnats obetalda.  

Ärendet hade överklagats till Åbo hovrätt och den 6 februari meddelade hovrätten om fastställandet av förlikningen. I förlikningsavtalet framkommer att tingsrättsdomen upphävs och att elfirman ersätter hotellentreprenören med 8 500 euro. Dessutom står parterna för sina egna rättegångskostnader och man släpper övriga yrkanden och ekonomiska krav. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »