Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 mars, 2012 - 15:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Tveksamt om husförsäljning i stan

De flesta partier i Mariehamn är överens om att sälja fastigheter som staden inte behöver. Däremot är tveksamheten stor när det gäller vilka fastigheter som ska säljas, och hur man ska prioritera. Framför allt efterlyser många partier ett helhetsgrepp där man utreder hur och var kulturhistoriskt värdefulla hus ska bevaras. Det visar en rundringning som Ålands Radio har gjort. När det gäller försäljningen av ÅCA-fastigheten där Emmaus finns är de flesta något tveksamma. -Verksamheten är viktig, och vi vill inte sälja den fastigheten i första hand, säger Krister Norrgrann, som är gruppordförande för liberalerna i Mariehamn. Ålands framtids Axel Jonsson ser däremot inget hinder för att sälja själva fastigheten som Emmaus är inhyst i. -Vi tror att det går att hitta en lösning utan att de behöver upphöra med sin verksamhet, säger Axel Jonsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »