Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 augusti, 2018 - 11:33Uppdaterad: tisdag, 14 augusti, 2018 - 11:48

Två nya Lundqvistfartyg döptes

Sword och Lancing är Lundqvistrederiernas nyaste tankfartyg. I torsdags levererades det femte systertankfartyget till Lundquist Shipping Company Limited, ett intressebolag till Ångfartygs Aktiebolaget Alfa och Rederiaktiebolaget Hildegard.

 I samband med leveransen från det japanska varvet döptes fartyget till Sword. Samtidigt döptes det sjätte systertankfartyget till Lancing.

- Såväl namnen Sword som Lancing har tidigare använts på lyckosamma tankfartyg i Lundqvist Rederiernas fartygsflotta, berättar vd Ben Lundqvist i ett pressmeddelande.
Sword är nu på väg till Indien där hon ska lastas med gasolja för leverans i Europa. Lancing ska levereras till rederiet i början av november. I februari nästa år beräknas ytterligare ett tankfartyg levereras till Lundqvistrederierna, det är något större än de första sex systerfartygen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »