Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 oktober, 2023 - 06:10Uppdaterad: onsdag, 25 oktober, 2023 - 06:10

Två döms efter onykter bilfärd

En kvinna och en man, bägge i 20-årsåldern döms av Ålands tingsrätt för grovt rattfylleri respektive överlämnande av motordrivet fordon till berusad. 

Det var i maj i år som kvinnan körde en personbil från Jomala till Mariehamn trots att hon hade druckit alkohol i en sådan mängd att alkoholhalten i hennes blod var minst 1,51 promille. Kvinnan körde bilen i tätort och hade två passagerare i bilen. 

Mannen döms för att han överlämnat bilen till kvinnan trots att hon var uppenbart berusad. 

Kvinnan medgav sig skyldig till grovt rattfylleri medan mannen bestred brottet och sa att han inte gett bilnyckeln till kvinnan. 

Kvinnan döms till villkorligt fängelse i 60 dagar samt 40 dagsböter som motsvarar 880 euro. Mannen döms till 30 dagsböter som motsvarar 1 020 euro. Domen har inte vunnit laga kraft. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »