Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 juli, 2023 - 15:18Uppdaterad: tisdag, 18 juli, 2023 - 15:21

Turister önskar bättre öppettider - näringsministern: “En gordisk knut” 

Turister Ålands radio har talat med är förundrade över de åländska öppethållningstiderna och önskar mera öppet i butiker och caféer. 

Öppethållningstiderna hos olika näringsidkare skiljer sig från varandra och näringsidkarna resonerar också olika kring öppethållningstiderna. 

- Cafégästerna brukar sluta komma på eftermiddagen, så det lönar sig inte att ha kvällsöppet för det har vi försökt tidigare men det går ganska jämnt ut, säger Peter Eklund, chef vid Café Viktor.  

Inger Karlsson vid ZicZac-butiken berättar att hon tycker att det är viktigt med kvällsöppet och söndagsöppet men att hon förstår att det kan vara svårt om man inte har tillräckligt med personal. Näringsminister Fredrik Karlström kallar situationen för en “gordisk knut” då det är många olika aspekter som spelar in. 

Det hänger ihop med turisterna och det hänger ihop med affärerna och det hänger ihop med schemaläggning och hur mycket företagarna kan jobba själv, säger han. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »