Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 februari, 2023 - 15:27Uppdaterad: fredag, 24 februari, 2023 - 17:47

Tuffa tider förutspås för hustillverkare

Hustillverkare på Åland förutspår att tuffa tider är på kommande, det visar Ålands Radios rundringning.

Johan Aller, delägare av Elementbyggen, säger att läget fram till sommaren är bra för deras del men att de märker av att förfrågningarna börjat minska.

- Jag skulle säga att ungefär då Ukrainakriget startade så började det minska ganska rejält, säger han. Det är det ekonomiskt osäkra läget och bankernas höjda räntor som är roten till problemet, menar han.

Henrik Boman, vd för Komforthus, pekar på ytterligare faktorer som gör läget svårare för hustillverkarna. Dels har det byggts väldigt mycket på Åland de senaste 10-15 åren och det finns brist på tillgängliga tomter kring Mariehamn.

- Jag är nästan säker på att det kommer att bli tufft framöver, säger han.

De stora husleverantörerna med lokala kontor eller kontaktpersoner på Åland som Ålands Radio har pratat med spår också tuffare tider men säger samtidigt att marknaden än så länge rör på sig.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »