Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 8 september, 2022 - 13:13Uppdaterad: torsdag, 8 september, 2022 - 14:30

Tre män åtalade för narkotikabrott

I dag hölls en rättegång i Ålands tingsrätt där tre män stod åtalade för olika narkotikabrott.

Det finns två åtalspunkter om grovt narkotikabrott mot en av männen. Under 2017 och delar av 2018 ska han ha haft 5,5 kilogram hasch och sålt stora delar av partiet. För det hade han en ekonomisk vinning om minst 82.500 euro. Mannen har inte gett någon kommentar om detta åtal.

I det andra åtalet om grovt narkotikabrott har samma man tillsammans med en av de andra åtalade haft 1,84 kilogram hasch där syftet varit att förmedla, sprida eller sälja narkotikan. Detta ska ha skett under början av 2018. Båda männen har medgett narkotikabrott, men bestridit grovt narkotikabrott.

De två männen är även åtalade för straffbart bruk av narkotika. Åklagaren yrkar på ovillkorligt fängelse i två år och sex månader för den ena mannen och att han ska dömas till att betala 82.500 euro till staten för den ekonomiska vinningen. För den andre mannen yrkar åklagaren på ett års villkorligt fängelse.

Den tredje mannen stod åtalad för två fall av narkotikabrott där han i början av 2018 köpt 300 gram hasch avsett för förmedling och i slutet av samma år haft drygt 175 gram hasch i sin lägenhet med samma syfte. Mannen har medgett narkotikabrotten och även åtalet om straffbart bruk av narkotika. Åklagaren yrkar på sju månaders villkorligt fängelse.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »