Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 27 maj, 2010 - 16:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Tre färre turer per dag<br>för Skarven i sommar

På måndag inleds trafik enligt sommarturlista på Föglölinjen, och med bara några få dagar kvar tills den ska träda i kraft klubbade landskapsregeringen i dag en ny turlista. Den innebär tre turer färre per dag i vardera riktningen än vad som ursprungligen var tänkt. -Det innebär en avsevärt försämrad trafik för oss, säger Christer Eriksson som är ordförande i näringsnämnden i Föglö. Men enligt trafikavdelningen var det nödvändigt med en ny turlista. -Turtätheten är naturligtvis viktig, men eftersom Skarven inte klarar av att köra sitt pass på 25 minuter var det nödvändigt att göra en ny turlista med 30 minuters körtid, säger sjötrafikchef Bo Karlsson. På fredag respektive lördag kommer den nya sommarturlistan för Föglötrafiken att publiceras i lokalpressen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »