Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 oktober, 2022 - 10:56Uppdaterad: måndag, 17 oktober, 2022 - 10:57

Tre dömdes till villkorligt fängelse för narkotikabrott

Tre män i 25-30 års åldern döms till villkorligt fängelse för olika narkotikabrott.

Två av männen döms till ett år och två månaders villkorligt fängelse för grovt narkotikabrott och straffbart bruk av narkotika. Tingsrätten konstaterar att det är bevisat att männen förvarat 1,84 kilogram hasch i ett skjul. Männen hävdade i sitt försvar att det var för eget bruk, men tingsrätten anser det utrett att det även var för försäljning.

Den ena mannen var även åtalad för att under 2017 och delar av 2018 ha haft 5,5 kilogram hasch och sålt stora delar av partiet. För det skulle han ha haft en ekonomisk vinning om minst 82.500 euro. Men i det fallet anser tingsrätten att bevisning som lagts fram inte omkullkastat rimligt tvivel och förkastar åtalet.

Den tredje mannen som döms har i början av 2018 köpt 300 gram hasch avsett för förmedling och i slutet av samma år haft drygt 175 gram hasch i sin lägenhet med samma syfte. Han döms till villkorligt fängelse i sex månader och 15 dagar.

Samtliga tre dömda ska även betala brottsofferavgift på 80 euro. Domarna har ännu inte vunnit laga kraft.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »