Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 april, 2011 - 15:24Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Tre alternativ för LR<BR>att agera kring Ålands Industrihus

Den omtvistade aktieteckningen i och landskapsgarantin för Ålands Industrihus Ab som Högsta förvaltningsdomstolen upphävt på grund av formella brister i beredningen behandlades i förmiddags i landskapsregeringen. Landskapsregeringen konstaterar att HFD inte tagit ställning till huruvida aktieteckningen och landskapsgarantin de facto utgjort ett otillåtet statligt stöd. Landskapsregeringen kan nu välja att agera på tre sätt: att rätta till de formella bristerna och fatta de upphävda besluten på nytt, att avvakta kommissionens avgörande i statsstödsfrågan eller begära tillbaka de pengar som utbetalats till Ålands industrihus. Vilket alternativ man ska välja är inte klart utan den frågan bordlades idag. Däremot svarar man på kommissionens frågor med anledning av HFDs beslut och påpekar att man emotser ett avgörande i statsstödsfrågan från kommissionens sida.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »