Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 november, 2020 - 09:50

Trafikplikt på Helsingfors-Tallinn-rutten

Traficom inför nu också trafikplikt på rutten Helsingfors-Tallinn.

Det här berör både Viking Line och Eckerö Line. Förra veckan beslöt Traficom att utöka sitt trafikstöd att omfatta trafiken mellan Mariehamn och Kapellskär och Berghamn och Grisslehamn. I måndags tog motsvarande beslut om rutten Helsingfors-Tallinn för Eckerö Line Ab. Det beslut som nu fattats handlar om att förlänga beslutet om sjötransportsförpliktelser på rutten Helsingfors-Tallinn.

-Vi har fattat ett nytt beslut om skyldigheten att bedriva verksamhet mellan Helsingfors och Tallinn angående Eckerö Line. Beslut kan endast fattas när vi har fått alla nödvändiga dokument från de sökande, det är orsaken till att alla beslut på samma sträcka inte har fattats samtidigt, säger Traficoms generaldirektör Jarkko Saarimäki i ett pressmeddelande.

Trafikplikten och stöden är viktiga för rederierna för att kunna upprätthålla trafiken under coronapandemin.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »