Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 februari, 2018 - 10:52Uppdaterad: torsdag, 1 februari, 2018 - 11:05
  • Europarlamentet i Strasbourg diskuterar parlamentsplatser nästa vecka.

Torvalds jobbar för åländsk EU-plats

Europaparlamentet ska rösta i plenum om förslaget om att medlemsländer ska kunna fördela någon eller några av sina parlamentsplatser till lagstiftande regioner.

 Det har Nils Torvalds lyckats med när han fick stöd i ALDE-gruppen igår och nu tas förslaget till plenum i Strasbourg nästa vecka. Det här är ytterligare ett steg som kan hjälpa Åland att få en egen plats i EU-parlamentet. Förra veckan kom konstitutionella utskottet med en rapport med förslag på hur parlamentsplatserna ska fördelas efter Brexit och där föreslås Finland få en extra plats.

- Jag har länge jobbat för Ålands rätt till en plats i Europaparlamentet. Om Finland får ytterligare en plats är det en utmärkt möjlighet för statsminister Sipilä och hans regering att visa respekt för självstyrelsen genom att ge den här platsen till Åland, säger Torvalds i ett pressmeddelande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »